Uimakoulu Pikkunorppa
 

Ui­ma­kou­lu Pik­ku­norp­pa

Uimakoulu info

Lapset tuodaan altaalle asti, luonnollisesti suihkun kautta ja hyvin saippuan kanssa pestyinä. Alle 4-vuotiailla lapsilla pitää olla aikuinen mukana altaassa. Isompien lasten vanhemmat voivat seurata halutessaan opetusta altaan reunalta, mutta suosittelemme altaassa oloa lapsen kehityksen kannalta. Lapset ovat kuitenkin ensisijaisesti vanhempien vastuulla. Uimahallien ja kylpylöiden yleinen käytäntö on, ettei alle 8-vuotiasta lasta saa jättää ilman aikuisen valvontaa. Har­ras­tus­ryh­mä­läi­set yli 8-vuotiaat voivat tulla itsenäisesti uimakouluun, kunhan pärjäävät itse ennen ja jälkeen uimakoulun.


Kurssin sisältö:

Oppitunti alkaa ja loppuu aina laululla. Opetus on monipuolista sekä yksilöllistä, jonka mahdollistaa pienet ryhmät. Tavoitteena on saada lapsesta vesielementin kanssa luonteva sekä kannustaa lasta liikkumaan vedessä arkailematta. Kurssi sisältää aina paljon lauluja ja leikkejä, joiden varjolla lapsi oppii uinnin alkeita. Opetus etenee lapsen taitojen mukaan yksilöllisesti. Pyrimme antamaan vanhemmalle työkalut uinnin opetuksen jatkamiseen. Viimeisellä kerralla lapset saavat todistuksen.


Mitä mukaan uimaan?

Nimikoidut uikkarit, pyyhe ja pefletti, jos haluaa lämmitellä saunassa ennen kotiin lähtöä. Suosittelemme korvien suojaamiseksi uimalakkia tai uintipantaa sitä tarvitseville. Jos lapsesi silmät punoittavat helposti voitte ottaa uimalasit mukaan. Kellukkeita ja uimalaseja saa uimakoululta lainaan.


Poissa-olot ja ilmoittautumisen peruuttaminen:

Kurssi poissaoloista saa hyvityksen, jos lapsi on sairastelun takia (ilmoitus sähköposti/viesti) poissa vähintään 4 krt  (vähennetään 50% seuraavasta kurssimaksusta).

Uimakouluun ilmoittautuminen on sitova, peruutus tulee tehdä viimeistään 24h ennen ensimmäistä kertaa. Sen jälkeen tehdystä perumisesta peritään 50% kurssimaksu.


Maksu:

Lasku lähetetään erillisenä sähköpostina.


Muistathan että uimahallin säännöt koskevat myös meitä.


Ryhmäkuvaukset

1-3 vuotiaiden ryhmä.  Ryhmään saa tulla vajaa vuoden ikäisenkin n.10kk-> ylöspäin jos lapsi tarkenee olla altaassa. Suosittelen uv uimapukua jos lastasi meinaa paleltaa. Ryhmässä harjoitellaan vauvauinnista tuttuja uintiotteita, kannuttelua ja siitä sukellusta. Jokaisella kerralla on paljon leikkejä ja lauluja, jonka avulla lapset tutustuvat vesielementtiin. Tässä ryhmässä pitää olla yksi aikuinen lapsen kanssa altaassa.


4-5 vuotiaiden ryhmä. Leikitään erilaisia  hippaleikkejä, harjoitellaan leikinvarjolla uintitekniikoita ja sukeltamista sekä räpylöillä ja kellukkeilla uintia. Suosittelen  että yksi vanhempi olisi altaassa ja avustaisi lasta, näin myös oppiminenkin on nopeampaa.


6-8 vuotiaiden ryhmä. Ryhmässä harjoitellaan  kelluntoja, liukua ja sukeltamista. Myös alkeisuinteja myyräuintia, selkäuintia sekä rintauintia harjoittelemme uimakoulun aikana askel askeleelta. Räpylät ja eriliset temppuradat ovat osa uimakoulua, jossa lapset pääset harjoittelemaan opittuja taitoja. 


Koululaisten tekniikkaryhmät on tarkoitettu 2-6 luokkalaisille. Lapsen pitää osata uida yhtäjaksoisesti haluamallaan tyylillä 33m (iso allas päästä päähän), koska ryhmä ui isossa altaassa yhdellä radalla. Jakson aikana käydään vapaauinnin, selkäuinnin, rintauinnin eri osa-alueita ja hiotaan niistä hyvät ja varmat uinnit. Tässä ryhmässä välillä uidaan pitempää matkaa, hiotaan tarkkoja yksityiskohtia, käytetään räpylöitä hyödyksi ja kisaillaan leikkimielisesti. Tärkeä osa uimakoulua on erilaisten vesitaitojen kehittäminen sekä vesipalastustaidot.  Eli mukaansa tempaava uintiharrastus koululaiselle!


Jos tulee kysyttävää mikä ryhmä olisi sopiva omalle lapselle, laita viestiä tai sähköpostia.